Növénytermesztés technológiája

Növénytermesztés technológiája

Szántóföldi növénytermesztés technológiája

Magkezelés

A vetőmagnak a Bio Controll System eljárással történő kezelése fajspecifikus bioenergiával történik Life Energy készülékkel. Ennek során a vetőmagot tartalmazó zsákot fólia zsákba kötjük és 30-60 percre ipari PI víz alá merítjük. A kezelés után a fólia zsákot azonnal levesszük, majd a magvakat a szokásos módon kell elvetni.

hemotrade_pi_viz_novenytermesztes_vetomag_elokeszitese

Talajkezelés

A talajok kezelését az Akane Soil nevű talajkondicionáló szerrel végezzük. Az Akane Soil használata a talajkezelés vonatkozásában abból áll, hogy a Magyarországon elkészített “törzsoldatot” 0,7 l/ha mennyiségben 1000-szeresére felhigítjuk és a felhasználás helyén fajspecifikus ipari PI vízzel, azaz 700 liter higított Akane folyadékot permetezünk ki hektáronként a talajra vetés előtt.

A kísérletek óta eltelt több mint tíz év alatt a permetező gépek tovább fejlődtek, ezért ma már elegendő, ha 350 liter specifikus PI vízzel higítva permetezzük ki a 0,7 liter/ha AKANE Soil-t a talajra.

A nnak nincs jelentősége, hogy az Akane talajkezelést mennyi idővel követi a vetés, de ideális esetben az Akane kezelés és a vetés között 30 napnál hosszabb idő ne teljen el.
Az Akane talajkezelés nagyon fontos feltétele, hogy az Akanét a kipermetezés után azonnal a talajba kell keverni.

A keverés elég, ha sekélyen, magmélységben történik. Fontos, hogy az Akane folyadékot napfény nem érheti! Fontos továbbá, hogy az Akane folyadék eloszlása a talajon minél egyenletesebb legyen.

hemotrade_pi_viz_novenytermesztes_akane_alkalmazasa

Növénykezelés

A növényállományok kezelését Akane Fitoval az állomány virágzását megelőzően kell végezni. Ennek jelentőségét az a tény adja, hogy az állomány kezelését követően sokkal több virág képződik 10-40% és a virágok sokkal jobban megtermékenyülnek 10-20%. Ezek a szignifikáns különbségek.

A z Akane Fito használata az állománykezelés esetében abból áll, hogy a “törzsoldatot” a talajkezeléshez hasonlóan, 0,7 l/ha mennyiségben 350 liter specifikus ipari PI vízzel higítva kipermetezzük hektáronként lomb alá, az állományra, illetve a talajra.

A napfény elleni védelem érdekében célszerű az Akane permetezést borús időben, vagy késő este végezni. a permetezés időpontját az állomány virágzásának várható időpontja határozza meg. Virágzás előtt két héttel optimális a permetezés, de technikai okok miatt ez 30 napra meghosszabbodhat.

hemotrade_pi_viz_novenytermesztes_novenykezeles

Budapesti elérhetőség

1136 Budapest, Balzac u. 12. fsz 6.
Biobolt
1136 Budapest, Balzac u. 12. alagsor

HEMOTRADE Kft.

Hemotrade Kft logo

Kaposvári elérhetőség

7400 Kaposvár, Fő u. 34.
Tel.: +36 82/312-940
Fax: +36 82/312-975
E-mail: HEMOTRADE@PIVIZ.EU