BCS PI technológiák az állattenyésztésben

BCS PI technológiák az állattenyésztésben

A BCS PI állattenyésztési program akkor valósítható meg, ha a BCS PI takarmánytermesztési program is megvalósul

A z állati eredetű élelmiszerek fogyasztása során még hangsúlyosabban fogalmazódik meg az igény, hogy az alapanyag természetes körülmények között tartott és nevelt, vegyszermentes takarmányokkal hizlalt állatoktól származzon.
A mai automatizált iparszerű állattartás körülményei között ezt a feltételt nehéz teljesíteni a hatékonyság csökkenése nélkül, de a piac igényli és egyre nagyobb vásárlói réteg meg is fizeti az egészséges, természetes körülmények között előállított élelmiszert.

T akarmányaink szempontjából rendkívül fontos tényező, hogy a takarmányok vegyi szennyezettségtől mentesek. Ez csak BCS PI technológiával lehetséges. A BCS PI állattenyésztési program akkor valósítható meg, ha a BCS PI takarmánytermesztési program is megvalósul.

A z ivóvizek tisztasága az állattenyésztésben a takarmányozással együtt a legfontosabb, eredményt befolyásoló faktor.
Az ivóvíz nem csupán tisztított víz, hanem az ivóvíznek pontosan meghatározott beltartalmi értékei vannak mind makro- mind mikroelemek vonatkozásában.

BCS PI sertéstartás

A BCS PI technológiával termesztett takarmányok felhasználásával készült keveréktakarmányok mellett az állatokat fajspecifikus PI vízzel itatjuk.
A fajspecifikus PI vízzel itatott állatok a kontroll állatokhoz képest sokkal nyugodtabban viselkednek.
A PI vízzel itatott állatok takarmány értékesítő képessége a kontroll állatokhoz képest szignifikánsan nagyobb volt.
Hatással van a vágott féltest arányára, a hús zsírtartalmára, a zsír minőségére, a vágott árú színére és ízére.

A BCS PI finomrostú sertéstartás technológiája

A z általunk kidolgozott BCS PI finomrostú sertéstenyésztés természetes tartástechnológiájával előállított sertéshús különleges minőségű, minden igényes piacon keresett, jól eladható, egészségvédő termék.

A BCS PI természetszerű sertéstartás technológiája

A BCS PI természetszerű sertéstartás hat kiemelten fontos elemet tartalmaz. Ezeket szakembereink elmagyarázzák és a mintatelepeken bemutatják.

A z általunk kidolgozott technológiával különleges minőségű, vegyszermentes, nagyon ízletes, nagyon könnyen értékesíthető, nagyon keresett sertéshús állítható elő.

N agyon nagy előny továbbá, hogy a BCS PI sertéstartási technológiát alkalmazó telepek bűzmentesek, az ammónia felszabadulás 0 és ezért legyek nincsenek. Az EU környezetvédelmi előírásai biztosítására ezért nincs szükség pótlólagos beruházásra!!!

Szagtalan állattartó telepek

S ajnálatos tény Magyarországon, de nagyon sok más országban is, hogy az állattartó telepek a trágyakezelés hiányosságai, valamint munkaszervezési hiányosságok miatt bűzösek.

T ermészetes körülmények között, amikor is az állatoknak módjuk van a tisztálkodásra, nagy gondot fordítanak bőrük, bundájuk, illetve tollazatuk védelmére, tisztogatására. Nagyüzemi állattartó telepeken az állatoknak erre nincs módjuk, ezért bőrük, bundájuk, tollazatuk bomló, ami bűzös anyagokkal, váladékokkal, takarmánymaradványokkal, ürülékkel szennyeződik. A bűzös bomló hulladékokból felszabaduló ammónia hatására romlik a levegő tisztasága, valamint elszaporodnak tömegesen a legyek. A sertéstartásban ezért olyan fontos a dagonyázó, hűsölő, fürdők biztosítása az állatoknak.
Az általunk kidolgozott BCS PI technológia használata, ahol fajspecifikus PI vizet használnak fel, módot adott az állatoknak a fürdésre. Valamint megakadályozzuk a trágya gyors bomlását, ezért a telepek bűzmentesek lesznek.

H a a trágya stabilitását továbbra is fenntartjuk, azaz BCS PI trágyakezelő berendezést építünk be a telepre, akkor a trágya nem bomlik fel, hanem humifikáció útján alakul át, vagyis megőrzi teljes talajerő visszapótlási és talajszerkezet javító értékét. Az így kapott trágya ma már piacképes talajerő visszapótló anyag, jól értékesíthető.

Budapesti elérhetőség

1136 Budapest, Balzac u. 12. fsz 6.
Biobolt
1136 Budapest, Balzac u. 12. alagsor

HEMOTRADE Kft.

Hemotrade Kft logo

Kaposvári elérhetőség

7400 Kaposvár, Fő u. 34.
Tel.: +36 82/312-940
Fax: +36 82/312-975
E-mail: HEMOTRADE@PIVIZ.EU